Meer rendement uit uw bedrijfsorganisatie

RMA (Return Material Authorization)

RMA (Return Material Authorization)

Onderschrijft u het belang van een goed werkende RMA afhandeling? Want u weet dat uw klanten vertrouwen op een snelle en juiste afhandeling. Zij willen daarin het afhandelingsproces kunnen volgen en een gerepareerd product, vervangend product of een correcte creditnota ontvangen. Vandaar dat dit proces een belangrijke rol speelt in de klanttevredenheid van uw klanten. Aan de andere kant is het voor u een omvangrijk en complex proces. Welke afspraken heeft u gemaakt met uw leveranciers?, hoe zorgt u dat al deze verschillende afspraken ook zo uitgevoerd worden?, waar worden de RMA artikelen in uw magazijn opgeslagen?, wanneer en hoe gaan deze retour naar de leverancier?, hoe houdt u de voortgang bij de leverancier onder controle en hoe bepaalt u of het door de leverancier aan u gecrediteerde bedrag juist en volledig is? Een greep uit een hoeveelheid vragen die beantwoord moeten worden om er voor te zorgen dat het hele proces onder controle is. Want een slecht werkend RMA-proces kan er voor zorgen dat u klanten verliest en / of dat uw operationele kosten onnodig worden verhoogd.

Hebt u de indruk dat uw RMA afhandeling verbeterd kan worden, maar u weet nog niet precies de vinger op de zere plekken te leggen, dan kan Jurrius Business Improvements u hierbij helpen. Om op eerdergenoemde en overige vragen snel adequaat antwoord te kunnen geven hebben wij een Quick-Scan Bedrijfsorganisatie – Informatie Communicatie Technologie beschikbaar. Als deze scan binnen uw bedrijf voor dit proces wordt uitgevoerd weet u binnen enkele werkdagen de knel- en verbeterpunten. En mocht het nodig zijn, dan krijgt u hierbij direct ook advies welke stappen er genomen kunnen worden om knelpunten op te lossen en verbeterpunten toe te passen.

Wilt u meer weten over deze scan?

Clickt u dan op onderstaande link of vul het contactformulier op onze site www.jurriusbi.nl in, dan nemen wij zsm contact met u op.

Jan Jurrius

Click hier voor meer informatie over de Quick-Scan Bedrijfsorganisatie – Informatie Communicatie Technologie